Generic selectors
İçeriklerde Ara
Sayfalarda Ara

Geleceğin Çalışma Modeli: Freelancer

Her dönemin kendine göre ön plana çıkan pek çok özellikleri olmuştur. Özellikle gündelik hayatta çalışma ve iş süreçleri çeşitlilik göstermiştir. Bu çeşitilik dönemin şartlarına göre değişiklik gösterdiği gibi kültürün de etkisi altında kalabilmektedir. Yaşanılan çağ ne olursa olsun insanoğlu gelir elde etmek için her zaman çalışmak zorunda kalmıştır.

Çağ değiştikçe çalışma modelleri de değişmektedir. Günümüzde adını sıkça duyduğumuz “freelancer” yani halk arasında serbest zamanlı yani ofisten bağımsız iş modeli gücünü göstermeye başlamıştır. Kendi alanında tecrübe kazanmış ve uzmanlaşmış kişiler belirli projelerin ihtiyaçlarını giderebileceğini düşünerek freelancer olarak çalışmakta ve ek gelir elde etmektedir. Bir çok kişi yalnızca freelancer iş modeliyle yaşamına devam etmektedir.

Freelancer iş piyasası son 10 yılda fazlasıyla hareketlenerek tüm girişimleri bu yöne çekmeyi başarmıştır. Hatta firmalar çalıştıkları freelancerların tecrübelerinden memnun kalarak freelancerı kendi bünyesine katmaktadırlar. Üstelik personel olarak aldıkları kişinin freelancer işlerden uzaklaşmamasını da önermektedirler. Böylece freelancer tecrübelerini ve yeteneklerini de geliştirmektedir.

Freelancer işler piyasada oldukça fazla bulunuyor. Bu işleri bazı şirketler kendi web sitelerinde bir araya getirerek Freelancer-Müşteri aracılığı yapmaktadır. Bazı freelancer siteleri satıştan komisyon elde ederken bazısı da tüm kazancı freeancer hesabına aktarmaktadır. İşte tüm kazancı freelancer hesabına aktaran ve komisyon almayan bir freelancer sitesi önereceğim: Öğrenciyegelir. Evet doğru okudunuz. Öğrenciye ek gelir elde etmesine olanak tanıyan ücretsiz freelancer sitesi.

Bu adresten Öğrenciye Gelir sitesine kaydolarak kendi freelancer profilinizi oluşturabilirsiniz. Böylece kendi tecrübelerinizle ek gelir elde edeceksiniz.

www.ogrenciyegelir.com

Bir başka yazımızda görüşmek üzere.

Yazan: Harun GEÇİT

Bu İçeriği Değerlendirin: